Android apps in Kotlin


Kotlin app laten bouwen? 

Next Apps creëert verbluffende Android apps met tal van moderne functionaliteiten en een doordacht design, perfect in lijn met de verwachtingen van zowel de klant als eindgebruiker. Om een kwalitatieve app te ontwikkelen die optimaal werkt op elk Android-toestel, maken we gebruik van de native programmeertaal Kotlin. Zo worden de apps geoptimaliseerd om sneller en beter te werken op alle courante Android smartphones, tablets en andere devices.


Android app development

Java werd lange tijd aanzien als de standaard programmeertaal voor de ontwikkeling van Android apps. Vandaag is Kotlin echter het geoptimaliseerde alternatief. Door de snel evoluerende sector trekken ook verschillende andere programmeertalen de aandacht van ontwikkelaars maar Kotlin leidt sinds enkele jaren de kudde. Deze native Android programmeertaal biedt tal van voordelen – ze maakt niet alleen het development proces efficiënter, sneller en veiliger, maar is simpelweg ook vaak de norm geworden bij de hedendaagse eindgebruiker.


Waarom een Android-app laten maken in Kotlin?

Snelle ontwikkeling

Een applicatie laten bouwen in Kotlin kost doorgaans minder tijd in vergelijking met andere native programmeertalen. Kotlin maakt gebruik van tientallen ingebouwde functies die het ontwikkelingsproces sneller laten verlopen, wat tijd en resources bespaart.

Efficiënte en foutloze code

Kotlin apps zijn efficiënter om te ontwikkelen omwille van het feit dat er minder regels code worden opgenomen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het ontwikkelingsproces minder tijd in beslag neemt, maar ook dat de kans op fouten beperkt blijft.

Gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

Kotlin is een heel heldere en makkelijk te begrijpen programmeertaal die ten opzichte van het vroeger vaak gebruikte Java eenvoudig is om aan te leren, maar vooral ook eenvoudig te gebruiken en te onderhouden is. De tijd die ontwikkelaars winnen bij het schrijven van beknopte code, kunnen ze maximaal richten op het optimaliseren van verschillende functies die vitaal zijn om de applicatie vlot te laten werken.

Compatibel met Java

Kotlin is volledig compatibel met Java, waardoor eenvoudig tussen beiden kan geschakeld worden. Heb je al een app? Al dan niet gedeeltelijk geprogrammeerd in Java? Dan kunnen we die code hergebruiken om een nieuwe app in Kotlin te bouwen. Dit is niet alleen efficiënt, maar zorgt er ook voor dat jouw app sneller in de Play Store zal staan pronken.

Verhoogde veiligheid

Kotlin staat bekend als een veilige programmeertaal. Dit houdt in dat Kotlin apps minder kwetsbaar zijn voor onverwachte crashes. Kotlin applicaties zijn standaard gericht op een hoge norm van security, waardoor ze zonder zorgen gereleased kunnen worden.

Op zoek naar een Kotlin developer om jouw app te ontwikkelen? Neem gerust contact met ons op, dan nemen we een kijkje hoe we jou van dienst kunnen zijn.