Frontend development in Vue.js


Frontend voor gebruiksvriendelijke web applicaties

Alles wat je als gebruiker van een web app op je scherm te zien krijgt of mee kan interageren, behoort tot de frontend van de app. Frontend development omvat met andere woorden het omzetten van gegevens naar een grafische interface. Meer en meer bedrijven laten die frontend gescheiden ontwikkelen van de backend, zodat in beide ontwikkelingsprocessen gefocust kan worden op wat echt belangrijk is. Vandaag de dag is die visuele bovenlaag van een web app dus een volwaardige discipline op zich. Bovendien zijn de web apps, ontwikkeld in Vue.js, steeds responsive en ziet die frontend er in gelijk welke browser altijd even goed uit. 


Frontend development met Vue.js

Onze frontend developers gaan aan de slag met Vue.js, een JavaScript framework met een eenvoudige en overzichtelijke syntaxis. Vue.js heeft zich reeds bewezen als één van de doeltreffendste JavaScript frameworks op de markt en combineert de beste eigenschappen van zijn voornaamste concurrenten. Vue.js framework biedt net als Angular veel functionaliteiten en combineert dit met de flexibiliteit die je ook bij React terugvindt. 

Vue.js voorziet een waaier aan functionaliteiten, modules en componenten in één geïntegreerde omgeving. Developers kunnen zo de ruwe bouwstenen van de app makkelijk ophalen en vervolgens op maat coderen om tot een gepersonaliseerde, unieke web app te komen. Dankzij deze flexibele aanpak kan Vue.js gebruikt worden om apps te bouwen zonder dat daar veel resources voor nodig zijn.


Waarom een web app laten bouwen met Vue.js?

Single page applications (SPA)

Om single page applicaties te ontwikkelen is Vue.js het ideale framework. Dit zijn applicaties waarbij alle componenten en functionaliteiten met één enkele laadactie worden ingeladen maar pas vertoond worden wanneer nodig, voornamelijk wanneer de gebruiker bepaalde acties uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan de Facebook feed waar je eindeloos in kan doorscrollen zonder dat je de pagina zelf moet herladen. SPA’s functioneren dus dynamisch en bieden de eindgebruiker een gestroomlijnde ervaring.

Snelle applicaties

Door de compacte code en optimale integratie met de backend zijn ook de meest complexe apps erg snel. Een gebruiker kan genieten van een stabiele app – zelfs al bevat deze heel wat data – en een uitmuntende user experience. Dat is waar het bij frontend development uiteindelijk allemaal om draait.

Op zoek naar een Vue.js developer om jouw app te ontwikkelen? Neem gerust contact met ons op, dan nemen we een kijkje hoe we jou van dienst kunnen zijn.