App development

De development fase is misschien wel de belangrijkste en meest omvangrijke etappe in het proces van app ontwikkeling. Tijdens de development fase van de app coderen we alle conceptuele elementen tot een functioneel en werkend eindproduct binnen de op voorhand afgesproken deadlines. 

Net zoals je in de designfase feedback kan geven op de features van de app, is het tijdens dit proces mogelijk om de sprintplanning en roadmap bij te sturen. Sprints zijn korte periodes, bij ons doorgaans tweewekelijks, waarin we op voorhand afgesproken mijlpalen of “etappes in de ontwikkeling” realiseren. Op die manier heb je tot op zekere hoogte inspraak in het tijdsschema en de planning van het development.

  1. Workshop
  2. Design
  3. Development
  4. Support


Professionele app ontwikkeling

Next Apps specialiseert zich in native app development. Dit houdt in dat we programmeren op maat van elk platform in de daarvoor voorziene programmeertaal (iOS via Swift, Android via Kotlin of webapplicaties via Vue.js en Laravel). Het resultaat hiervan is een optimale performantie van de app, steeds in lijn met de verwachtingen van de eindgebruiker, ongeacht de context waarin de app gebruikt wordt.

Belangrijk bij het ontwikkelen van een app is dat de API (Application Programming Interface) eerst op punt wordt gesteld. De API is de code in de cloud die zorgt dat alle informatie op een veilige en versleutelde manier in en uit een database kan komen en treedt ook op als tussenschakel tussen 2 gebruikers (bv. bij een chat in een app). Van zodra de API afgewerkt is en geen fouten bevat, kunnen we verder met het programmeren van de app.


Testing and debugging van jouw app

Tijdens de development fase is het uiteraard cruciaal om voldoende te testen en alle mogelijke technische issues op te lossen. Zowel de klant als onze Quality Assurance expert worden hierin nauw betrokken om voortdurend de app te testen en feedback te geven. Zo voeren we onder andere een bug analyse uit, testen we de verschillende functies en kunnen we het app development steeds bijsturen waar nodig.

Om de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie te garanderen, is het belangrijk de app te testen op verschillende toestellen. Aan de hand van de gedetailleerde apparaat-analyse weten de developers precies wat te doen om de perfecte werking van de app na te streven.


Release van de applicatie

Na het iteratieve proces van developen, testen, debuggen en finetunen is de app klaar voor launch en wordt de app beschikbaar gesteld voor de eindgebruiker. Dat moet gevierd worden! Maar daar stopt het natuurlijk niet. Wat met eventuele uitbreidingen, aanpassingen of verdere opvolging? Ook daar helpt Next Apps je graag mee verder in de vierde en laatste fase: support.